Lloc de cerca


Contacte

PSC TORTOSA
C/ Gil de Frederic 2, principal
43500 TORTOSA

977 44 62 91

E-mail: pscgm.tortosa@gmail.com

El PSC presenta un nou escrit amb les fotografies de la campanya Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa

2016-02-25 13:03

L’escrit recull 67 fotografies enviades per la ciutadania que evidencien la manca de manteniment de la ciutat

Enric Roig, portaveu socialista a l’Ajuntament de Tortosa, ha informat que avui s'ha fet arribar a l'alcalde un nou escrit amb les fotografies de denúncia que els tortosins i tortosines han enviat en el marc de la campanya del Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa!

La campanya es va endegar de nou el novembre passat i en aquest temps s’ha anat desplaçant a diferents barris de la ciutat per denunciar la manca de manteniment i les deficiències que s’hi troben. Així ja s’han fet rodes de premsa al Centre, Temple, Sant Llàtzer i a la plaça d’Alfons XII, l’especificitat de la qual es recollirà en una moció que es presentarà al proper ple del mes de març.

“Les 67 imatges presentades són una mostra de la deixadesa que pateix Tortosa i que malauradament afecta no només al dia a dia de la ciutadania sinó també al nostre comerç i al turisme" ha manifestat Roig, qui també ha recordat que la campanya és clarament propositiva i que el que busca és contribuir entre tots a millorar la ciutat “és important la participació i implicació de la ciutadania i que el govern implementi esforços en el manteniment”. Per això la campanya del Xeic continuarà visitant la resta de barris.

Recordem que la ciutadania pot fer arribar les seves opinions i queixes al web del Xeic Tortosa i també es disposa d’una pàgina al Facebook i un compte al Twitter i Instragram.

En aquest sentit cal dir que la pàgina web ha rebut més de 1.700 visites des de que es va endegar de nou la campanya, tenim gairebé 700 amistats a Facebook i s’han rebut 132 fotografies.

A més s’han fet quatre enquestes segons les quals,

  • El 70% dels participants creuen que la campanya farà reaccionar al govern;
  • El 45% dels participants desconeixien l'existència del servei de recollida a domicili d'andròmines i objectes voluminosos
  • El 78% dels participants creu que l'Ajuntament hauria de fer campanyes de conscienciació per tenir la ciutat més neta.
  • El 72% dels participants creuen que Tortosa hauria de demanar la declaració de municipi turístic

Així mateix s’han donat vuit consells:

  • sobre els horaris de llençar la brossa
  • sobre els animals de companyia
  • sobre l’ús de la deixalleria i la recollida a domicili
  • sobre el que no està permès fer a la via pública
  • sobre el manteniment de solars, immobles i finques particulars
  • sobre el bon ús de les papereres
  • sobre el tractament de les burilles de les cigarretes
  • sobre els gossos al carrer

A data d’avui s’ha donat un nou consell sobre la recollida de l’oli domèstic usat i s’ha endegat una nova enquesta en que es preguntat sobre si cal una remodelació immediata de la plaça d’Alfons XII

També s’estan recollint signatures a través de la plataforma www.change.org