Lloc de cerca


Contacte

PSC TORTOSA
C/ Gil de Frederic 2, principal
43500 TORTOSA

977 44 62 91

E-mail: pscgm.tortosa@gmail.com

El PSC denuncia el mal estat de la plaça d’Alfons XII dintre de la campanya Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa

2016-02-18 12:41
Roig reclama la creació immediata d’un pas de vianants per permetre l’accés a les persones amb mobilitat reduïda

La campanya “Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa!” s’ha traslladat a la plaça d’Alfons XII per denunciar i evidenciar la deixadesa que pateix aquest espai, un dels punts més cèntrics i concorreguts de la ciutat, al bell mig de l’Eixample Antic i que hauria de suposar un espai d’esbarjo als xiquets i xiquetes i de passeig de gent gran de qualitat i que ara no ho és.

“Creiem que aquesta plaça necessita un replantejament i una remodelació, i és lamentable que el govern de CiU, amb el suport dels Republicans de Tortosa, no contempli en el seu Pla d’Acció Municipal 2015 - 2019 cap acció relacionada amb aquest espai, cap ni una” ha manifestat el portaveu del grup municipal socialista, Enric Roig, que ha reclamat un pla de xoc per a la plaça que contempli de manera immediata la creació d’un pas de vianants que permeti i millori l’accés de les persones amb mobilitat reduïda a l’únic punt que compleix amb les normatives específiques de rampes i que actualment desemboca directament a la calçada, ja que la resta de rampes són impracticables per una cadira de rodes o per un cotxet “per això presentarem una moció al proper ple de l’Ajuntament demanant oficialment aquesta intervenció” ha anunciat Roig.

Però, a més d’aquesta acció, els socialistes reclamen la millora total de l’accessibilitat a la plaça donant compliment al Codi d’Accessibilitat de Catalunya, la millora urgent de la imatge de la plaça, bruta i mancada de manteniment: del paviment, mal reposat, que s’aixeca i que és un parany; dels elements vegetals, alguns inexistents; del mobiliari urbà en estat lamentable; o de l’escultura de Soriano Montagut, sense il·luminació i tapada per la vegetació. En aquest sentit Roig ha remarcat que “es va perdre l’oportunitat de fer aquesta reforma quan, l’any passat, l’empresa concessionària del pàrquing va fer reformes a la plaça per optimitzar la seva activitat.”

A més d’aquestes accions de xoc, “demanem que s’estudiï la viabilitat d’una reforma integral de la plaça d’Alfons XII d’acord amb la proposta 527 del nostre programa electoral consistent a crear una xarxa de places com àgores conformada pels espais públics que van des de la plaça del Pont de Pedra a través del centre fins arribar als terrenys de Renfe i amb la proposta 505 d’implantació del Pla Integral del Centre de Tortosa per a la reactivació econòmica i comercial del mateix” ha reblat l’edil.

El portaveu socialista ha assenyalat que finalment caldria implantar un Pla de Mobilitat i Accessibilitat, “tal i com recull la nostra proposta 535 que aposta per la millora i ampliació de les voreres per fer-les accessibles a tots els ciutadans i ciutadanes i suprimint de forma paulatina les barreres arquitectòniques a la via pública”.

Roig ha lamentat que el govern faci cas omís de propostes com aquestes, “que consideren bàsiques per al normal funcionament de la ciutat i, en canvi, aprova mocions per a la millora dels passos de vianants amb moltes intencions però després no fa res o que estiguin disposats a gastar 1,3 milions d’Euros en la reforma del Pont de l’Estat, deixant de banda el dia a dia dels tortosins i tortosines”.

La campanya Xeic! Pos com continuen tenint Tortosa! continuarà visitant altres barris de la ciutat per tal de denunciar l’estat de la ciutat i la ciutadania pot fer arribar les seves opinions i queixes al web xeictortosa.webnode.es i també es a través de Facebook, Twitter i Instragram. També s’estan recollint signatures a través de la plataforma www.change.org. En aquest sentit Roig ha manifestat la seva satisfacció pel fet de que la Federació d’Associació de Veïns també es faci ressò d’aquestes demandes que haurien de millorar, sense dubte, la qualitat de vida a la nostra ciutat.