Lloc de cerca


Contacte

PSC TORTOSA
C/ Gil de Frederic 2, principal
43500 TORTOSA

977 44 62 91

E-mail: pscgm.tortosa@gmail.com

Rellancem la Campanya Xeic! Pos com continmuen tenint Tortosa!

2015-10-22 17:09

El febrer de 2013 vam iniciar la campanya Xeic, pos com tenen Tortosa! una campanya de denuncia sobre deficient estat de conservació que tenia la nostra ciutat i la imatge tant negativa que transmetia, no sols als ciutadans, sinó als visitants, perjudicant el comerç i el turisme en un moment, de greu crisi econòmica. 

9 mesos després, al desembre, vam tancar la campanya amb un gran èxit participatiu ja que vam rebre més de 300 fotografies i un total de 7.219 visites a la pàgina web.

La campanya va fer reaccionar al govern de CiU que els anys 2014 i 2015 va incrementar la partida de manteniment de la via pública en els pressupostos municipals i s’han anat duent a terme accions de parxejat que entenem que no són solució per als problemes reals de la ciutat.Tot i això el govern de CiU va fer cas omís de les cartes que els vam fer arribar amb les fotos denúncia dels tortosins i tortosines i no vam rebre cap resposta  al respecte.

A les acaballes del 2015 el manteniment de la via pública continua essent completament deficient en totes les seves vessants: neteja de la ciutat, l’estat dels elements de mobiliari urbà, l’enllumenat, el manteniment de calçades i voreres, l’estat dels parcs i jardins...

Cada dia són més els tortosins i tortosines que estan preocupats per la seva ciutat, per l’estat en que es troba, i que comencen a estar farts d’excuses.

Per això davant d’aquesta situació, havent escoltat l’opinió i la veu dels tortosins i tortosines i tenint en compte la inoperància del govern al respecte, volem posar solució a aquest tema i per això hem optat per denunciar novament el problema tornant en endegar la campanya amb el lema:

Xeic, pos com continuen tenint Tortosa!

Ajuda’ns a tindre Tortosa neta!

D’aquesta forma i de manera distesa, volem continuar demostrant que natros creiem que els desperfectes són més del que sembla i que estan menys controlats del que diu el govern.

Per a portar-la a terme hem reactivat de nou la presència a Internet i les xarxes socials amb:

  • aquesta pàgina web
  • una pàgina de facebook
  • un compte de twitter
  • un compte d’instragram

Amb aquestes eines volem que els ciutadans ens facin arribar, de forma totalment anònima, foto denúncies, per tal de fer veure al govern que entre tots podem ajudar a millorar la ciutat, i demanar que es dediquin més recursos al manteniment i neteja dels carrers.

El PSC periòdicament trametrà a l’equip de govern les foto-denúncies enviades per a que el departament municipal corresponent les solucioni.  
Demanem així la col•laboració ciutadana  per a que ens ajudi millorar la nostra imatge.

I ho volem fer, a més, recollint signatures de tots els tortosins i tortosines que creguin que la ciutat està bruta, i ho farem en paper i a través de la plataforma Change.org, de manera que puguem presentar-les a l’equip de govern i manifestar, una vegada més, el malestar dels ciutadans amb la situació de Tortosa

Però a més creiem que Tortosa ha d’estar neta amb la col•laboració de tots, per això la campanya té el lema Ajuda’ns a tindre Tortosa neta!

En aquest sentit continuarem donant diferents consells a la web per cuidar i millorar la ciutat, relacionats amb:

  • els horaris per treure la brossa, el bon ús dels contenidors,
  • la recollida concertada a domicili d'estris i mobles vells,
  • les deposicions dels animals de companyia,
  • el respecte a les papereres i el mobiliari urbà i per una bona convivència a la ciutat.

Així mateix continuarem fent enquestes anònimes a través de la pàgina web per tal de copsar l’opinió dels ciutadans sobre la campanya i sobre l’estat de la ciutat.

Creiem que la nostra campanya pot ajudar a conscienciar la ciutadania sobre la cura i manteniment de la nostra ciutat i esperem que serveixi també per conscienciar el govern municipal de la necessitat de vetllar per una Tortosa neta i amb un correcte manteniment dels espais públics.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i participació!